Jídelníček na Velikonoce pro naše klienty!

Naši milí klienti.

Na Velikonoční pondělí si bereme volno a vám přejeme hezkou pomlázku.

A protože vás nechceme nechat na holičkách, tak zde máme pár tipů na jídelníček, který si můžete připravit.

Známe Vaši vytíženost a tak budeme vybírat jednoduché recepty, které nezaberou mnoho času a věříme, že si na nich pochutná celá rodina.

Snídaně:

Ovesné lívanečky

Porce pro 2 osoby:

  • 3  vejce
  • 60g ovesných vloček
  • 100 ml polotučného mléka
  • špetka skořice
  • bílý jogurt
  • 2 lžíce javorového sirupu

Postup: Vejce smícháme s  vločkami, mlékem a skořicí. Rozmixujeme tyčovým mixérem. Pro křupavější verzi nechte vločky celé, můžete také nechat polovinu vcelku a polovinu nadrcenou. Nám se však nejvíce osvědčily vločky s vlákninou drcené. Směs nalijeme na pánev a smažíme nasucho dozlatova – přelijeme bílým jogurtem a javorovým sirupem.

 

Dopolední svačina

Tvaroh s lesním ovocem

Porce pro 1 osobu

  • 150g plnotučného tvarohu (3,5%)
  • 200g lesního ovoce (např. borůvky, maliny, ostružiny)
  • 1 lžíce sušené stévie
  • Čerstvá máta

Postup: 2/3 ovoce rozmačkáme v misce vidličkou, promícháme s tvarohem, osladíme stévii. Ozdobíme zbytkem ovoce a čerstvou mátou.

 

Oběd:

Grilovaný špíz s kuřecím masem a česnekovým dressingem

Porce pro 1 osobu

  • 100g kuřecích prsíček na kostičky
  • 1 střední brambora také na kostičky
  • Cherry rajčata
  • Cuketa na kostičky
  • Žampiony
  • Zelená paprika na kostičky

Na dressing:

  • 1 bílý jogurt
  • 5-7 stroužků česneku (rozdrceného)
  • 2 malé lžičky olivového oleje
  • Pepř mletý
  • Vše smícháme dohromady

Postup: Všechny ingredience postupně napícháme na špejli a pečeme v troubě cca 20 minut na 180 stupňů. Hotové přelijeme dressingem a podáváme.

 

Odpolední svačina:

Celozrnné chlebíčky s lososem

Porce pro 1 osobu

  • 1 celozrnná bagetka (asi 60g)
  • 100g rukoly
  • 50g uzeného lososa
  • Barevný pepř

Postup: Čerstvou bagetu nakrájíme na kolečka (pro získání křupavosti, můžeme dát na chvilku do trouby) a poklademe lístky rukoly. Na ni dáme lososa a posypeme barevným pepřem. Můžeme ozdobit citronem.

 

Večeře:

Blesková omeletka

Porce pro 1 osobu

  • 2 vajíčka
  • kousek másla
  • Sůl, pepř
  • ¼ balení uzeného tofu

Postup: Na rozpálenou pánev dáme kousek másla. Když je máslo rozpuštěné, nalejeme rozšlehaná, osolená a opepřená vajíčka a pár minut na mírném ohni smažíme. Na půlku omelety dáme nakrájené kousky tofu sýra a překlopíme. Ještě asi minutu smažíme.

 

Přejeme vám dobrou chuť a budeme rádi, když se pochlubíte fotkou, nebo jen zprávou, jak se vám dařilo.

Váš Krabičkujeme tým.